Om restaurangen

Om

Tapas de Papá

 

¡bienvenido!

välkommen!

På Tapas de Papá är det inga vita dukar och vi är inte så noga med att vinet serveras från rätt håll, vi lägger istället vår energi på vår mat, våra råvaror, våra drycker och framförallt på dig!

Här möts spanska influenser och råvaror i en avslappnad mysig miljö. Industrikänslan i lokalen kombineras med rustika möbler, varm belysning och en skön atmosfär likt den hos en spansk cerveceria.

 

en restaurang

för alla

Långbord, barplatser, intima väggbord och rejäla middagsbord. Här finns plats för såväl familjer och kompisgäng som förälskade par som vill avnjuta härliga middagar, cava, viner eller goda plockbrickor. Välj mellan den ljusare övervåningen och den mer intima restaurangen en trappa ner.

Nedre plan bjuder på en avslappnad miljö med dämpad belysning och en skön blandning av industriellt och rustikt. Här finns det gott om pintxos, tapas, cava, vin, sangria och öl. Hos oss kan gammal som ung mötas, avnjuta mat och dryck och låta timmarna försvinna. Atmosfären andas Spanien och det är lätt att glömma bort att man sitter en trappa ner i Luleå centrum.

På övre plan finner ni det öppna köket, kockar som oavbrutet fyller på kylarna på bardisken med pinchos och sallader. Vi välkomnar gäster som vill komma in på en öl, sällskap som vill äta middag eller varför inte dela på en kanna sangria och en charkbricka.

 

tapas, pinchos

y mucho más

Ett besök hos oss bygger på att du själv väljer flera olika smårätter istället för det traditionella – förrätt, varmrätt, dessert.

Är du bara sugen på något lätt så är det enkelt att plocka på sig nån pincho från kylarna eller hugga en varm tapasrätt direkt från brickan när vår personal går runt i lokalen. Det är lätt att förse sig med fler rätter under kvällens gång och vi kommer hela tiden ut med nya tapas. Det är självplock på maten och man betalar sina rätter i slutet av kvällen. Det är ett väldigt socialt sätt att äta, perfekt att dela med sina vänner och smaka av varandra.

Utöver självservering som våra tapas och pinchos finns även plockbrickor med goda ostar och lagrade charkprodukter som pata negra och serranoskinkor, sliderbrickor, barnplankor och många andra spanska delikatesser.

Här kan ni ladda ner en pdf med priserna på våra tapas & pinchos

 

dos cervezas

por favor

Något som kännetecknar Spanien, förutom den goda maten är ju såklart drycken. Riojaviner, cava, sangria och cervezas. Vi har jobbat mycket med att ta fram ett bra och unikt utbud som passar ihop med den mat och dom råvaror vi erbjuder. Vi törs nog säga att vi har sveriges bästa utbud på Cava, riktiga hantverksprodukter från gårdar och familjer med lång erfarenhet och tradition av att tillverka viner.

Vi jobbar tillsammans med engagerade producenter och importörer för att se till att vi kan erbjuda riktigt bra produkter.  Förutom cava så har vi ett bra utbud av spanska viner, öl och såklart sangria.

Vår barmästare blandar cocktails med spansk känsla och på barhyllorna står bland annat rom, tequila och whisky av hög klass. Det erbjuds givetvis alkoholfria alternativ, cava vin och öl och vi gör även alkoholfria drinkar.  Vi vill också pusha för en ny riktigt läcker alkoholfri produkt – Caliente – en organsik chilibaserad juice som marknadsför sig med ”If you can’t stand the heat, then it’s not for you”. Vi älskar den!