Om restaurangen

Om

Tapas de Papá

 

¡bienvenido!

välkommen!

På Tapas de Papá har vi inga vita dukar och vi är inte så noga med att vinet serveras från rätt håll. Vi lägger istället vår kärlek och omtanke på maten, råvarorna, drycken och framförallt på våra gäster!

Här möts spanska influenser och råvaror i en avslappnad mysig miljö. Industrikänslan i lokalen kombineras med rustika möbler, varm belysning och samma sköna atmosfär som i en äkta spansk cerveceria.

 

en restaurang

för alla

Långbord, barplatser, intima väggbord och rejäla middagsbord. Här finns plats för såväl familjer och kompisgäng som förälskade par som vill avnjuta härliga middagar, cava, viner eller goda plockbrickor. Välj mellan den ljusare övervåningen och den mer intima restaurangen en trappa ner.

Nedre plan bjuder på avslappnad miljö med dämpad belysning och en skön blandning av industriellt och rustikt. Här finns det gott om pinchos, tapas, cava, vin, sangria och öl. Hos oss kan gammal som ung mötas, avnjuta mat och dryck och låta timmarna försvinna. Atmosfären andas Spanien och det är lätt att glömma bort att man sitter en trappa ner i Luleå centrum.

På övre plan finner ni det öppna köket, kockar som oavbrutet fyller på kylarna på bardisken med pinchos och sallader. Vi välkomnar gäster som vill komma in på en öl, sällskap som vill äta middag eller varför inte dela på en kanna sangria och en charkbricka.

Vi serverar äkta spansk mat med alla ingredienser och tillbehör. Du som är allergisk eller behöver specialkost bör kontakta vår personal inför besöket.

 

tapas, pinchos

y mucho más

Ett besök hos oss bygger på att du själv väljer olika smårätter från våra servitörer som går runt i lokalen. Om du bara är sugen något lätt så kan du enkelt plocka på dig någon pincho från kylarna eller hugga en varm tapasrätt direkt från brickan. Du kan också kombinera flera rätter och skapa en riktig festmåltid.

Varje sittning är två timmar lång och du kan förse dig med så många tapas och pinchos som du vil under kvällen. Vi kommer hela tiden ut med nya tapas och det är lätt att kombinera ihop en spännande afton full av nya smaker. Maten hos oss varierar från kväll till kväll. Vi lagar av de bästa råvarorna för dagen och ser till att din upplevelse blir unik vid varje besök.
Det är självplock på maten och du betalar i slutet av kvällen efter att din servitör räknat ihop alla skålar och pinchos.

Utöver självservering finns även plockbrickor med spanska delikatesser som bland annat goda ostar, charkprodukters eller vår fantastiskt populära veganplanka.

Det är ett väldigt socialt sätt att äta, perfekt att dela med sina vänner och smaka av varandra.

Här kan ni ladda ner en pdf med priserna på våra tapas & pinchos

 

dos cervezas

por favor

Något som kännetecknar Spanien – förutom den goda maten – är såklart drycken. Riojaviner, cava, sangria och cervezas. Vi har jobbat hårt för att ta fram ett bra och unikt utbud som passar ihop med den mat och dom råvaror vi erbjuder. Vi törs nog säga att vi har Sveriges bästa utbud på Cava, riktiga hantverksprodukter från gårdar och familjer med lång erfarenhet och tradition.

tapas-carlosVår sommelier Carlos har 35 års erfarenhet och är specialiserad på spanska viner. Tillsammans med honom kan vi komponera en spansk afton med smakupplevelser utöver det vanliga.

Vi jobbar tillsammans med engagerade producenter och importörer för att se till att vi kan erbjuda riktigt bra produkter.  Förutom cava så har vi ett bra utbud av spanska viner, öl och såklart sangria.

Vår barmästare blandar cocktails med spansk känsla och på barhyllorna står bland annat rom, tequila och whisky av hög klass. Det erbjuds givetvis alkoholfria alternativ, cava vin och öl och vi har även alkoholfria drinkar med fantastiska smaker.